Bitcoin’s recente $3.000 Correctie Eigenlijk vormde een Bullish Candle

Bitcoin heeft een extreem sterke correctie ondergaan sinds de lokale hoogtepunten rond de $19.500. De toonaangevende cryptocurrency handelt momenteel bijna precies voor $17.000, hoewel het onlangs tot $16.200 is gedaald.

Dat betekent dat van de lokale hoogtepunten de leidende cryptocurrency daalde met meer dan $3,000.

Velen hebben deze correctie niet goed genomen: slechts enkele dagen geleden verwachtten velen dat Bitcoin zich zou ontwikkelen in de richting van nieuwe all-time highs, waarbij ze een samenvloeiing van technische en fundamentele trends aanhaalden.

Maar deze rally vormde eigenlijk een ietwat bullish kaars, ondanks wat de conventionele wijsheid sommigen kan doen geloven. BTC stuiterde eigenlijk op een uiterst belangrijk macroniveau.

Bitcoin Forms Bullish Candle Ondanks Druppel

De sterke correctie van $3.000 van Bitcoin hield een uiterst belangrijk macrotechnisch niveau tegen: $16.200.

Een handelaar deelde de onderstaande grafiek na het hoogtepunt van de downtrend, waaruit blijkt dat de wekelijkse Bitcoin-kaars op het uiterst belangrijke macro-niveau stuiterde. Zoals hij laat zien, gaat het belang van het niveau terug naar de hoogtepunten van 2017/2018. De grafiek laat zien dat de Bitcoin feitelijk bijgevuld is met $16.200 na een dead count bounce na de week dat de munt 40% corrigeerde.

Als Bitcoin hier wekelijks ondersteuning vindt, zou dit kunnen bevestigen dat de opwaartse trend intact blijft. Het is belangrijk dat BTC de komende twee dagen boven de $16.200 handelt om het niveau als technische ondersteuning te bevestigen.

Nog één druppel?

Bitcoin kan echter nog een been lager komen te liggen.

Ki Young Ju, de chief executive van crypto data analytics firma CryptoQuant, merkte onlangs op dat de walvissen een grotere hoeveelheid BTC in ruil hebben gegeven dan normaal:

„BTC walvissen deponeren aan beurzen. Ik verwacht dumping op korte termijn. Alle beurzen hebben het gemiddelde (144-blok MA) bereikt, wat neerkomt op 2 BTC. Ik denk dat we in een gevarenzone zitten. De prijs zal waarschijnlijk zijwaarts of omlaag gaan als de walvissen op de beurs actief zijn.

Investeerders kunnen die munten verkopen, wat kan resulteren in een verdere uitverkoop.

Comments are closed.