Lopen opkomende markten DeFi mis vanwege gasvergoedingen?

Ontwikkelde economieën domineren de verkeersranglijst voor de beste DeFi-protocollen van TVL, met de VS en het VK bovenaan de hitlijsten.

Ondanks grootse visies om boeren in Vietnam toegang te geven tot de wereld van wereldwijde financiering via gedecentraliseerde financiering, kunnen opkomende markten slechts 10% vertegenwoordigen van de bezoekers die zich bezighouden met de beste DeFi DApps

Voorstanders hebben lang gehoopt dat crypto en DeFi burgers over de hele wereld een middel zouden geven om de barrières te omzeilen die worden gecreëerd door economische onderontwikkeling , maar de gegevens suggereren dat gebruikers uit ’s werelds grootste economieën de DeFi-ranglijst domineren door online verkeer.

Een nieuw rapport van Bitcoin Superstar onderzoekt de top vijf geografische bronnen van verkeer voor de 10 grootste DeFi-platforms door Total Value Locked in februari, met de gegevens van de webverkeeraggregator SimilarWeb.

Uit de analyse blijkt dat het Amerikaanse verkeer acht van de 10 grootste DApp’s van TVL domineert, die respectievelijk tussen ongeveer 10% en 27% van het verkeer op MakerDAO, Compound, Aave, SushiSwap, Uniswap, Synthetic, Bancor en BadgerDAO vertegenwoordigen.

De VS staat ook op de tweede plaats achter China voor bezoekers aan Curve, en op de vierde plaats op Balancer na Rusland, Oekraïne en China. Het Verenigd Koninkrijk is de op een na grootste verkeersbron voor vijf DApps.

Ondanks dat de Wereldbank schat dat er 1,7 miljard mensen zonder bankrekening zijn en het SME Finance Forum een financieringstekort van $ 5 biljoen vaststelt voor kleine tot middelgrote bedrijven in opkomende economieën, tonen de gegevens aan dat mensen voorlopig geen beroep doen op DeFi om los deze problemen op.

Een reden voor de schijnbare onbalans tussen DeFi-acceptatie in opkomende en ontwikkelde markten kunnen de torenhoge kosten zijn die zijn verbonden aan het gebruik van het Ethereum-mainnet sinds de DeFi-bubbel van Q3 2020

Volgens de demografische website World Data zijn er slechts 39 landen waar burgers meer dan $ 33,33 per dag verdienen. Met de gasvergoedingen in verband met populaire DeFi DApps die regelmatig $ 50 overschrijden, en complexe protocollen die onlangs gasvergoedingen van meer dan $ 1.000 vermelden, is het waarschijnlijk dat het vooruitzicht om meer dan een hele dag te besteden aan alleen de kosten die gepaard gaan met het uitproberen van een DeFi-protocol een grote afschrikking zijn. voor veel mensen die in opkomende markten wonen door de sector te verkennen.

Opkomende markten domineren het verkeer dat Venus bezoekt, het beste DeFi-protocol dat is gebouwd op Binance Smart Chain – dat aanzienlijk lagere kosten biedt in vergelijking met Ethereum. De belangrijkste verkeersbron van Venus is Argentinië met 9%, gevolgd door China, Turkije, Thailand en Peru.

Hoewel DeFi-acceptatie traag lijkt in opkomende markten, tonen gegevens van UsefulTulips aan dat, afgezien van de Verenigde Staten, opkomende markten de peer-to-peer Bitcoin-handelsvolumes domineren – wat suggereert dat crypto wordt aangenomen voor betalingen in landen met zwakke financiële instellingen.

Comments are closed.