Mike Novogratz Duwt Galaxy Digitale Cursus om Institutionele Adoptie van Bitcoin aan te drijven

Mike Novogratz is van mening dat de samenwerking met het financiële onderwijsbedrijf CAIS zou helpen om de institutionele adoptie van Bitcoin een impuls te geven.

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, gelooft dat de volgende fase van de adoptie van Bitcoin institutioneel is. Zijn bedrijf werkte onlangs samen met de financiële educatiemaatschappij CAIS om fondsmanagers en financiële instellingen te trainen in de vooruitzichten van alternatieve investeringen zoals Bitcoin.

In een interview met CD zei de Wall Street-veteraan dat het verhaal achter Bitcoin overtuigend is, omdat het een innovatie is die niet over het hoofd kan worden gezien, aangezien het een aanwinst is die is blijven bestaan, ook al is het begonnen op retailniveau.

Mike Novogratz wil de institutionele adoptie van Bitcoin stimuleren.

Novogratz is van mening dat het partnerschap de institutionele adoptie van Bitcoin een impuls zou geven. Hij zei dat vermogensbeheerders veel te winnen hebben door zich bezig te houden met digitaal vermogen.

„En de volgende grote groep die bitcoin gaat adopteren als een waardeketen, als een digitaal goud, zijn de financiële adviseurs,“ zei hij.

Het partnerschap dat hij „zoet“ noemde, zou het bedrijf helpen om de adoptie van Bitcoin door institutionele beleggers, die volgens hem de voornaamste doelwitten van het programma zijn, sterker te bepleiten, omdat zij de meeste rijkdom in handen van de beleggers hebben.

Focus op Bitcoin-investeringen

De cursus die voor fondsmanagers en -adviseurs is verpakt, is gecentreerd rond Bitcoin Lifestyle en haar markt. Novogratz zei dat CAIS het beste geschikt is om managers kennis te laten maken met de diensten van zijn bedrijf.

Galaxy Digital, de cryptocurrency merchant bank die door Novogratz wordt geëxploiteerd, is niet zo winstgevend geweest als verwacht. Als een vermogensbeheer- en adviesbureau heeft het bedrijf gewerkt om een kanaal te worden waarlangs fondsen van de kapitaalmarkt naar de muntmarkt stromen.

Verliezen

Galaxy Digital, die het sinds de oprichting moeilijk heeft, ondanks een spectaculaire lancering, behoorde tot de top van de investeerders in Block.one. Het verloor $272 miljoen in zijn eerste jaar en verloor $97 miljoen het volgende jaar (2019). Het grootste deel van de verliezen zijn gekoppeld aan transacties die het bedrijf uit andere bronnen heeft weggevaagd.

Een van de verliezen van het bedrijf kwam van WAX, een gokpenning waaraan Galaxy $47 miljoen verloor.

Om het bedrijf overeind te houden, heeft de bank haar personeel met 15% ingekrompen. Dat lijkt de situatie niet te hebben verholpen, want de coronaviruspandemie zorgde ervoor dat de inkomsten laag bleven.

Novogratz is van mening dat de sleutel tot een ommekeer in het fortuin van het bedrijf ligt in de institutionele betrokkenheid bij de crypto-ruimte. Volgens hem zullen we in de komende 6 maanden tot een jaar meer institutionele fondsen in de crypto-sfeer zien stromen.

„In een week na het begin van de coronavirus crisis, deed de [Federal Reserve] meer QE dan in de hele 2008-2009 episode.“

Novogratz zei dat Bitcoin het digitale equivalent van goud is. Hij zei dat de volgende logische stap in de evolutie van het activum is dat de rijkste entiteiten het als waardeopslag gebruiken.

Comments are closed.